aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6268 aDSC_6268

Olga Ertlová: Těším se na novou životní výzvu

13.03.2014 14:23

V sobotu v ostravském sportovním centru FAJNE skončilo 22. mistrovství České republiky ve squashi. Vítězkou se potřetí ve své kariéře stala Olga Ertlová. Požádali jsme vítězku o krátký minirozhovor.

Směřovala jsi nějak svou herní přípravu speciálně na MČR? Pokud ano, jak?

MČR je pro mne vždy jeden z vrcholů sezóny a přípravu k němu tedy vždy směřuji. V uplynulých měsících jsem hodně pracovala na technické stránce své hry, hlavně hře dopředu a to se, myslím, projevilo i ve finálovém utkání.

replica watches https://www.usreplicas.com

Prozradíš, co stálo za tvým rozhodnutím opustit profesionální okruhy WSA?

Na WSA tour jsem strávila úžasných 5 let a byla to pro mne neopakovatelná zkušenost. Procestovala jsem celý svět, hrála a trénovala s těmi nejlepšími hráči a trenéry a dosáhla podle mne skvělých úspěchů. Ale i když to zní úžasně, jsem už trochu unavená cestováním a bydlením všude možně. Squash je úžasná, ale velice komplexní hra a trvá léta, než jí člověk porozumí. Abych se posunula dále ve svém squashi, musela bych tomu dát ještě pár dalších let a dost úsilí a to už se mi prostě nechce. Plánuji, že si v budoucnu ještě po Evropě občas nějaký profi turnaj zahraji, už to ale nebude moje hlavní náplň života.

Jaké jsou tvoje další životní plány? A hlavně, jaké místo v nich dál bude mít squash?

Squash pořád je a doufám, že i v budoucnu bude, obrovskou součástí mého života. Věnovala jsem tomuto sportu hodně a i mnoho jsem získala a vnímala bych jako škodu dál nepokračovat. I nadále se chci účastnit všech reprezentačních akcí, a jak jsem už zmínila, možná si občas zahraji nějaký ten turnaj po Evropě. Co se ale týká mých životních plánů, tak nastupuji příští měsíc do práce jako advokátní koncipientka. Ještě nevím, co od toho očekávat, protože změna to bude obrovská, ale už se na tuto svou novou životní výzvu těším :-).
 
Kdy poprvé po zisku letošního titulu jsi vstoupila zase na kurty?

Dnes je čtvrtek a hrála jsem od soboty poprvé. Nutno říci, že jsem mezitím odcestovala přes půl zeměkoule do Malajsie. V sobotu zde začíná kvalifikace MS. Docela to i šlo :-), ale na kurtech je tak 35 stupňů a ještě jsem se nedostala z časového posunu, ale tak snad to do soboty půjde dobře.

Měla jsi čas sledovat i jiné výsledky zápasů na MČR? Kdo tě nejvíc svým vystoupením překvapil nebo zaujal?

Já se na mistrovství republiky nikdy moc na jiné zápasy nekoukám, ale dívala jsem se samozřejmě na bráchu. Taky jsem viděla kousky pár zápasů ve veteránských kategoriích, které jsou vždy zážitek, a byla při nich úžasná atmosféra.

Audemars Piguet Replica Watches

Redakce děkuje za rozhovor a přeje úspěšné vystoupení v Penangu.

 
 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net