aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2503 aDSC_2503

Tipy na cvičení na dovolené

22.07.2014 09:23

Někteří z nás, zvláště ti, co nezanedbávají cvičení celoročně, mají pocit, že během dovolené se odpočívá. Je sice hezké si dát relax od každodenních starostí, ovšem je nutné ho skloubit i s tréninkem, aby nedošlo ke ztrátě získaných výsledků.

Stres, který může být s tímto strachem spojený, bývá až tak hluboký, že se můžeme dokonce dovolené zažít vyhýbat, nebo si ji plánujeme jen s dobrou dostupností míst na cvičení – což je velice snadné, protože nyní již většina hotelů vlastní fitness centrum má. Ale co když na daném místě není žádná tělocvična? Nezoufejte, naše tělo funguje společně s gravitací a improvizovaným závažím skvěle!! A které cviky můžete udělat prakticky kdekoliv?

Best Replica Watches

Rolex Replica Watches

foto: fotolia.com

Klasické sedy lehy

Bezpečné a efektivní cvičení. Lehněte si na záda na tvrdém povrchu, držte ruce v blízkosti skrání, lokty jsou doširoka. Podsaďte pánev, zvedněte horní část vašeho těla, držte po dobu 2 sekund. Dívejte se před sebe, netahejte krk rukama. Proveďte 30 opakování.

Zvedání nohou

Efektivní cvičení na břišní svaly. Lehněte si na záda a chytněte se rukama za hlavou nějakého nábytku (to může být např. noha od postele). Zvedněte nohy rovně před sebou (i s boky). Pak pomalu začínejte snižovat nohy těsně nad zem, nepokládejte! Proveďte 15 opakování.

Klasické kliky

Vynikající cvičení pro svaly hrudníku. Položte ruce na zem, více než na šíři ramen. Pomalu spouštějte hrudník k zemi, lokty ohněte do pravého úhlu a zpět nahoru. Můžete si také ztížit tak, že nohy položíte např. na křeslo, gauč nebo jiný stabilní nábytek. Proveďte 15 opakování.

Zvedání ramen

Při tomto cvičení použijte improvizované závaží v podobě naplnění lahve popř. zavazadlo s pohodlnou rukojetí. Postavte se rovně, mírně pokrčte kolena, zatáhněte hýždě a břicho. Pomalu zvedejte ruce rovně před sebe do výšky ramen a zpátky. Proveďte 15 opakování.

Bicepsy

Jaké je ideální cvičení pro bicepsy? Stoupněte si, uchopte láhev s vodou či zavazadlo. Lokty jsou stále u těla, zvedejte závaží a povolte. Proveďte 15 opakování. Variantou tohoto cviku je cvičení s ručníkem, který je v dosahu každého cestovatele. Složte ručník, vytvořte tak silný provaz. Držte srolovaný ručník oběma rukama a provádějte pohyb, jako byste ždímali. Toto cvičení posílí vaše ramena.

Dřepy

Je to ideální cvičení pro posilování nohou a hýždí. Uchopte rukojeť vašeho malého kufru, pokrčte kolena a držte kufr blízko u těla ve výšce hrudníku. Dejte nohy na šířku boků, pokrčte kolena a tlačte boky dozadu. Snižte boky na úrovni vašeho kolena, hýždě napněte a pak se přesuňte zpět do výchozí polohy.

Kalisthenické cviky

Několik dalších cviků, které můžete provádět s vlastní vahou, jako například dipy, shyby a vzpory si můžete vyzkoušet i na dovolené, pokud venku potkáte třeba hrazdu :-).

Léto a prázdniny nejsou důvodem k tomu, abyste se rozloučili s pravidelným cvičením, ba naopak. Stejně tak je tomu o dovolené, které nemusí být pouze dobou nabírání těžce shozených kilogramů.

autor: Terka Horáčková, www.doformy.net



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net